Ohm

De lotus van Adeline is af en het is prachtig geworden!

Adeline haar hobby is spiritualiteit en daarom wil zij graag een lotus met Ohm teken borduren, voor in het kleed. Wanneer ik haar vraag naar haar hobby hebben we een leuk gesprek.

Wat is het Ohm teken? Ohm is een oerklank die veel gebruikt word in meditatie’s en mantra’s, het komt uit het Sanskriet, wat voor de boeddhisten en hindoeïsten een heilige taal is. Het wordt beschreven als een universeel teken, een klank die al bestond lang voordat er andere klanken bestonden. Het staat symbool voor eeuwigheid, oneindigheid en het universum.

Een mantra kan gezien worden als een zin, een woord of een uitspraak, vergelijkbaar met een spreuk, waar een magisch effect aan wordt toegedicht. De klanken van de mantra resoneren in het lichaam, waaraan mensen een helende werking toekennen.

Eén van de bekendste mantra’s is Ohm mani padme hum die vertelt over de lotus en het ohm teken. De betekenis vond ik op meerdere websites en is als volgt: Ik eer de parel in de lotus. De lotus staat voor wijsheid, zoals sommige mensen het verklaren, of het staat voor god, zoals anderen het verklaren. De lotus heeft ook andere betekenissen zoals wedergeboorte en zuiverheid.

Adeline vertelt over hoe een lotus in de donkerte van het moeras tot wasdom komt, al groeiende naar het licht, waarna zij eindigt met: ‘geen licht zonder duisternis.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star